Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“ към  ОДМВР- Шумен

...
Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“ към  ОДМВР- Шумен
Коментари Харесай

Разкриха и пресякоха незаконна лихварска дейност

Служители на бранш " Противодействие на икономическата престъпност “ към  ОДМВР- Шумен разкриха и пресякоха противозаконна лихварска активност. Действията по следствието и документиране на закононарушението са осъществени под контрол на Окръжна прокуратура – Шумен.

Работата по случая почнала след получен преди време сигнал за осъществяване на противозаконни банкови покупко-продажби от гражданин на село Лятно. Сигналът е докладван на прокурор в окръжната прокуратура в Шумен. По заведената кореспонденция е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 252 от Наказателен кодекс. Предприети  са оперативни дейности за  разплитане на случая.

В ранните утринни часове през вчерашния ден чиновници от бранша са престъпили към претършуване в парцел, населяван от 33-годишен локален гражданин. В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани 31 банкови карти, благосъстоятелност на разнообразни лица,  писма от банки с посочени пин-кодове на банкови карти, 11 непознати документи за идентичност / персонални карти/, нотариални актове на парцели, " запис на заповеди “, контракти сред които и 22 ипотечни, три бележника с вписани имена на лица и разнообразни суми, извлечения от банкови транзакции.  В парцела са открити още множество  непознати предмети, движимости и документи. Иззети са ключове за 27 моторни транспортни средства, в дворно място към парцела на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни транспортни средства разнообразни марки и модели, също непозната благосъстоятелност.

В къщата са открити седем портативни компютъра,  13 мобилни апарати, 19 свидетелства са регистрации за моторни транспортни средства – 17 от тях български, две с немска регистрация. Иззети са голям брой златни украшения - пръстени, обеци, гривни и синджири, сумата от 28 920 лв. и 500 паунда. Открити и конфискувани са четири броя газови револвери, 51 патрона с друг диаметър / 22, 25, 7,62 х54 и 9х19/.  Разпитани са очевидци, някои от тях пред арбитър в Окръжен съд- Шумен. 

33-годишният мъж е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. Работата по разследването  на закононарушението продължава под управлението на окръжната прокуратура в Шумен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР